Hľadať SK (EUR) Prihlásiť Košík 0
Váš košík je prázdny :(

Nakúpte ešte za 50 € a dopravu máte zadarmo

0 €
Doprava zadarmo!

Hliva ustricovitá: s rakytníkom skvelá kombinácia

Hliva ustricovitá je huba, ktorá je známa už tisíce rokov. Jej obľuba súvisí okrem iného s obsahom betaglukánov, látok vyskytujúcich sa nielen v hubách, ale aj v obilninách alebo kvasinkách. Výživové doplnky s hlivou ustricovitou vyrábame v TEREZIA COMPANY priamo v Českej republike, konkrétne v Brandýse nad Labem. Poďme sa spoločne pozrieť na zloženie hlivy ustricovitej a aj na to, ako hlivu spracovávame.

Hliva ustricovitá je huba, ktorá pochádza z Ázie a tu je známa tiež pod názvom hiratake. Stretnúť sa s ňou môžete aj v našich lesoch, kde rastie na živých alebo odumretých kmeňoch listnatých stromov. Vo výživových doplnkoch ju môžeme kombinovať aj s ďalšími zložkami. Nám sa najviac osvedčila kombinácia s rakytníkom rešetliakovým.

Čo hliva ustricovitá skrýva?

Hliva ustricová obsahuje významné množstvo bielkovín a sacharidov a zároveň má nízky obsah tukov. Vďaka tomu a podielu vlákniny je v čerstvom stave vhodnou súčasťou bežného jedálnička. Cenená je hlavne pre obsah betaglukánov.

Hliva ustricovitá v kuchyni

Hliva nie je len obyčajná huba – má jemnú chuť a pevnú štruktúru, ktorá jedlo obohatí. Výborne chutí v polievkach, omáčkach, cestovinách alebo v šalátoch. Vďaka svojej mäsitej konzistencii sa často používa aj ako rastlinná alternatíva mäsa. Prirodzene má nízky obsah tukov a neobsahuje cholesterol, preto je skvelou voľbou aj pre tých, ktorí chcú jesť zdravo.

Predsa len ale nie je možné ju mať na tanieri každý deň. Pretože to platí aj pre ďalšie prírodné zdroje betaglukánov, môže byť vhodné užívať hlivu ustricovú v podobe výživových doplnkov.

Spracovanie hlivy ustricovitej s rakytníkom: pozrite sa za oponu

Základom zaručeného výsledku sú kvalitné suroviny. Na výrobu našich výživových doplnkov preto používame celé plodnice hlivy ustricovitej, ktoré sa ďalej spracovávajú – sekajú, sušia a melú. Hlivu, rovnako ako rakytník, odoberáme od preverených dodávateľov, ktorých pravidelne navštevujeme a suroviny dôkladne kontrolujeme. Suroviny spracovávame šetrne, aby sme zachovali ich aktívne látky, čerstvosť, vysokú kvalitu a čistotu.

Výsledkom sú vysoko kvalitné produkty, cenené našimi zákazníkmi. Na výrobu výživových doplnkov v TEREZIA COMPANY okrem iného používame potraviny spracované lyofilizáciou, teda sušením mrazom. Pri lyofilizácii sa oproti klasickému sušeniu voda neodparuje, ale dochádza pri nej k prechodu z ľadu do plynného skupenstva. Vďaka tomu si suroviny zachovávajú účinné látky, pôvodnú štruktúru, farbu, chuť a vôňu.

Zdroj:   

https://www.szpi.gov.cz/clanek/voditka-k-problematice-zdravotnich-a-vyzivovych-tvrzeni.aspx  

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC10824988/

https://www.iraqoaj.net/iasj/download/66e63b6fd8547e71