Cesnak kuchynský (Allium sativum) nepatrí len do kuchyne. Keď mu dáte šancu, svoje miesto môže mať aj v lekárničke. Jeho užívanie totiž preukázateľne podporuje normálne fungovanie srdca, ciev a priaznivo pôsobí na hladinu cholesterolu a krvných lipidov. Taktiež pôsobí ako antioxidant a posilňuje imunitný systém. Jeho zvláštnou variantov je tzv. čierny cesnak. Ten vzniká, keď sa klasický cesnak nechá fermentovať pri vysokej teplote a vlhkosti. Po 90 dňoch dochádza k takzvanej Maillardovej reakcii, počas ktorej cesnak zostane čierny a získa nové vlastnosti: stráca nepríjemný cesnakový zápach, kompletne sa mení jeho chuť a hlavne dochádza k zvýšeniu obsahu účinných látok. Preto je čierny cesnak vyhľadávanou surovinou.
ČIERNY CESNAK je popravde raritou tradičného liečiteľstva. Jedná sa o cesnak kuchynský (All…
Produktů na stránce: