Cvikla (Beta vulgaris var. vulgaris) je známa koreňová zelenina, ktorá má všestranné využitie v kuchyni, ale je i pokladom pre naše zdravie. História používania cvikly pre jej blahodarné účinky siaha až do staroveku. Veľmi obľúbená bola už v dobách Rímskej ríše. V jednej z prvých kuchárok, ktorú zostavil Apicius, ju nájdeme v receptoch ako sú šaláty, vývary a pod. Vďaka veľkosti Rímskej ríše sa cvikla skoro rozšírila do európskych krajín, ako je Španielsko, Francúzsko a potom postupne na celý európsky kontinent. Paradoxne boli namiesto koreňovej časti používané skôr listy mladých rastlín, až s postupom času začali skúšať aj koreň, a tak objavili jeho pozitívne účinky na náš organizmus.
Unikátny kvintet pre podporu vašej krvotvorby. Obsahuje prírodné zložky bohaté na bioflavon…
Produktů na stránce: